Morbror Gustav berättar

VEM VAR GUSTAV EDIN

GUSTAV EDIN
En stor poet, en vänlig man, en människa som lämnar spår efter sig har gått över till andra sidan stranden.
Han sa alltid att han skulle leva tills han fyllde 100 år och det gjorde han. Efter detta fast det kanske hade börjat tidigare, så var det som om han började tackla av på riktigt.
Minnena är många, för när vi började husera här i Brännträsk så tillbringade han största delen här och ibland i sin lägenhet i Piteå.
Minns när jag var ute och krattade. Det måste ha varit i maj månad nån gång. Då ropade gustav på mig: Flecka, kom nu hit och ät våfflor och glöm inte att ta ciggaretterna med dig. Då kanske du får ett glas martini bianco också. Då satt vi där på altanen och drack varsitt glas tillsammans med en ciggarett och tittade ut över sjön. Han sa att han sett ppå den här utsikten i snart 100 år och att han aldrig blivit less på det han ser. Varför han ville att jag skulle ta rökat med mig var ju för att han själv slutat röka men att han då kanske blev för sugen när han såg mig röka.
Tankarna är mång en sån här dag. Man känner sig sorgsen men ändå så var det ju bra att han fick dö då han skulle. Den sista i syskonskaran.  En era som gått ur tiden.
Jag vet en speciell person, mitt barnbarn Tim , som hade en speciell relation till Gustav, som kommer att sörja honom. Han hade en sån aktning för Gustav. Gustav skrev brev till honom som han inte kunde läsa för att det var skrivit med skrivstil. Han har breven väl bevarade i en fin ask därhemma.

Vi människor är som stjärnor.
Vi blossar upp och glänser ett tag. Somliga skiner starkare och längre än andra.
Du är just en sån stjärna som kommer att skina och lysa för evigt.
Gustav Edin

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ulla-Britt | Svar 21.06.2014 14.28

Intressant att läsa, jag har alltid läst Gustavs dikter i P-T och även
dem han lämnat i stugan vid Lill-Finnträsket.

Inger Rova | Svar 19.12.2013 23.07

Letade efter recept och hajade till när jag såg er sida, fin! Kommer från Älvsbyn, bor i Skåne.

Sofia | Svar 09.02.2011 20.12

Oj vad intressant att läsa om ens mormor och morfars historia och mormors familjs historia. Bra att det finns kvar ni vi yngre snart ska ta vid :)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.08 | 11:32

Tack så mycket Thomas och Annchristine för allt arbete ni lagt ner på festen. En fantastisk dag. Vädrets makter var med oss och Brännträsk var i full prakt

...
08.08 | 21:02

Hej !
Besök i Brännträsk har alltid var en högtid att minnas.
Det blev även denna gång och nu vill jag tacka Er alla som
deltagit i planeringen.

...
02.08 | 17:00

Hej!
TACK för den, för oss alla, så betydelsefulla dagen. Tack för modet ni visat. Hoppas det går igen i barn och barn-barn.(även mina)

...
01.08 | 00:45

Hej!
Vi vill tacka er alla för ert nedlagda arbete inför arrangemanget av den trevliga släktträffen,kommer att minnas denna dag lång tid framöver.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS